17 Şubat 2012 Cuma

Kamusal Sanat Laboratuvarı'nın Kent Kültürünü Geliştirmekte Üstlendiği Rol

    Kentli olmak sürekli değişen bir estetik kültürün parçası olmaktır. Estetik kültür, kent içinde mekansal gelişmeler kadar yaşam alışkanlıklarının değişmesinde de etkili oluyor. Bu etki çoğu yerde ekonomi, politika ve hukuk alanlarına da yansıyor ve böylece sınırları kenti aşıyor.

    Günümüzde sanatın, estetik kültürün gelişmesinde ne kadar önemli bir rol oynadığı tartışılmaz. Bu anlamda kent kültürünü geliştirecek bir estetik kültür, ancak daha fazla kişinin sanata ulaşabilmesi yoluyla anlamlı olur. Son dönemlerde İstanbul gibi metropol kentlerin özellikle mekansal ve sosyal gelişimi kültürel ve sosyal gereksinimler doğrultusunda değil paranın akışına tabi değişmektedir.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Müzeci'nin Çantası

     İstanbul Modern Müzesi 15 Şubat Çarşamba günü saat 19:00’da Hollanda’dan Boijmans Van Beuningen Müzesi koleksiyonundan “La La La İnsan Adımları” ve İstanbul Modern Fotoğraf Koleksiyonundan “Dünden Sonra” adlı sergilerin açılışını yaptı. Kamusal Sanat Laboratuvarı sergi açılış kokteylinde “Müzecinin Çantası” adlı dijital çanta ile performans gerçekleştirdi. “Müzecinin Çantası” başlığıyla gerçekleştirilen sessiz protestoda; bir sanatçı elindeki ekranlı bir çantayla sergi salonu ve kokteyl alanında kimi zaman çantasını yere bırakarak kimi zaman da uzun uzun bir eseri inceleyerek konukların arasında yerini aldı.